Beri skretno branje

Voznik Uberja tako pijan, da je potnik avto fural sam

Uberja v Slovenijo še ne bo, če sploh kdaj bo, saj gre veliko ljudem v nos. Je pa zato v polnem razmahu po preostalem svetu. A ker Uber po večini nucajo bolj žurerji, da svoje pijane ritke bolj poceni kot s taksijem odpeljejo domov, res nikoli ne veš, kaj lahko pričakuješ kot voznik za Uber. Pa tudi obratno, nikoli ne veš, ali bo voznik za Uber bil kak creepy tip, ki bo govoril neumnosti ali pa šopal na glas svojo glasbo. Tekom treninga se skuša takšne osebke čimbolj izločiti, ampak še vedno se najdejo svojevrstni osebki, ki izstopajo. Vseeno pa bi morala obstajati vsaj meja, kdaj se kot voznik nekdo odzove na prošnjo uporabnika za prevoz. V Indiji se je ta meja prestopila.

Foto: Twitter.com

MAJSTR PIJAN

Model si je prek Uberja zrihtal voznika. Vidiš lahko avto in seveda voznika. Okej, vse izgleda v redu. Dokler ni prišel prevoz. Avto je sicer bil isti, a voznik je bil drugačen kot na sliki. Indijec se je vseeno usedel in zapeljal z njim. A kmalu je ugotovil, da voznik nekam čudno vozi. Ugotovil je, da je voznik namreč precej pijan. Prepričal ga je, da je ustavil ob robu ceste, voznika prestavil na sopotnikov sedež in se kar sam zapeljal domov medtem, ko je dejanski voznik zadremal poleg njega. Svojo Uber izkušnjo je ovekovečil s selfijem ter vse to poslal na Uberjevo pomoč uporabnikom s pripisom: “Vožnja iz letališča proti domu ni bila taka, kot sem pričakoval.”

PLAČAN PREVOZ FURAŠ KAR SAM

“Voznik je bil pijan in omotičen. Moral sem prositi, da ustavi avto, domov pa sem se zapeljal kar sam.” Po slabih 20 urah ga je kontaktiral Uber, ki je sprva bil malce jezen, saj bi ta po pravilih moral iz vozila izstopiti in takoj obvestiti o stanju voznika, ne pa sesti za volan in avto voziti kar sam. Seveda pa so voznika Uberja že odstranili iz sistema, primer pa bo verjetno pogledala tudi policija. Tole bi se znalo precej slabše končati, saj pijani vozniki ne sodijo na cesto. Je pa k sreči zgodba na koncu kar komična. Naročiš prevoz, na koncu pa se moraš peljati sam. Svašta. Folk na internetu se že norčuje iz situacije. “Ste mu dali vsaj napitnino?”. “Ste ga ocenili s petimi zvezdicami?”. Mogoče se spet kje dobita in gresta na eno pivo.

Foto: Reuters

Avtor: Peter Susič

Deli: