Beri skretno branje

Ali snifanje dima goreče plastike res lahko zadane?

A ni hecno, koliko energije in domišljije nekateri porabijo za to, da odkrijejo nek nov način zadevanja. Če na stran umaknemo vse nam poznane droge, mehke in trde, obstajajo tudi takšne, ki se jih lahko zlorablja legalno. Te so zelo bizarne: od snifanja alkoholca, vohanja lepil, bencina, pa do pitja sirupa proti za kašlju. Sedaj pa baje, sodeč po vrsti člankov iz tujine, v popularnosti narašča še vdihovanje dima, ki nastaja pri sežiganju plastičnih smetnjakov za smeti.

Foto: Thecourier.co.uk

KDO SE TEGA SPOMNI?

V resnici pa gre za zgodbo, ki ne stoji na ravno trdnih temeljih. Ljudje se spomnijo marsičesa, včasih pa znajo to biti tudi izmišljotine. In kako najbolje povezati pike skupaj, ko nekje zagledamo kup zagorele plastike? Zraven dodamo zgodbe izpred več kot 10 let in vse skupaj zveni precej verodostojno. A veliko večja verjetnost je, da so bili na delu le vandali, ki so imeli nekaj osebnega s temi koši za smeti. Vdihovanje dima goreče plastike kvečjemu pripelje do slabosti, pljuča pa sigurno ne bi bila zadovoljna gostega črnega dima, polnega saj.

Foto: Ladbible.com

FOLK, SKRITE SVOJE SMETNJAKE!

Pa ne zato, ker bi jih lahko nekdo ukradel in jih na skrivaj posnifal. Bolj zato, ker jih res nekdo lahko ukrade, razbije. Kot mulc vidiš dosti stvari. Kolikokrat je bil ravno ubogi smetnjak žrtev ognja zaradi bum bum pirotehnike (še v času, ko je bila pri nas legalna). Nekaterim je očitno to sila zabavno. Je pa dejstvo, da se pri tem izvaja nepotrebna materialna škoda. Oseba, ki pa bi zares to vdihovala, bi vase povlekla en kup strupenih plinov, ki pa nikakor nimajo halucinogenega učinka. Bolj odvajalen. Iz želodca pa skozi usta ven. Zato je varno reči, da med folkom ni nikakršne epidemije snifanja plastike. Mogoče kakšen talent sem in tja, a tudi tega bo kmalu srečala pamet.

Avtor: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...