Beri skretno branje

V Coloradu bodo otroci uporabljali marihuano kar v šoli

Čeprav se o dolgotrajnih učinkih marihuane še ne ve veliko, predvsem zato, ker na vsakega človeka deluje drugače, se ne smemo slepiti, da je medicinska marihuana lahko širše uporabna za raznorazne oblike zdravljenja. V ZDA je že več držav legaliziralo uporabo marihuane v rekreativne namene, zvezna država Colorado že leta 2012. Poleg porasta vsota državnega proračuna je očitno viden uspeh tudi na medicinskem področju. Zato so se odločili stopiti še korak dlje. Kmalu bo mogoče, da bodo medicinsko marihuano uporabljali tudi otroci v šolah.

ZAKON BIL SPREJET PREJŠNJI TEDEN

Prejšnji teden se tako podpisali zakon, ki bo omogočil šolskim medicinskim sestram uporabo medicinske marihuane na otrocih v šolah. To nikakor ne pomeni, da bodo otroci sedaj lahko zvijali rizle s travo in kadili na igralih. Uporabilo se bo lahko le olja in druge njene pripravke, katerih se ne zaužije s kajenjem. Otrok pa bo moral imeti tako dovoljenje od staršev kot od ravnatelja šole. Marihuana bo namenjena samo uporabi v šoli in je otrok ne bo smel nositi naokoli, kaj šele dajati drugim otrokom. Pripravke bo dajala izključno medicinska sestra, ki jih bo sicer imela zaklenjene v posebni omari.

Foto: Mmjrecs.com

Foto: Reuters

ZAKON SO HOTELI STARŠI

Zakon je bil sprejet na podlagi pogovorov s starši, katerih otroci se zdravijo s pripravki iz marihuane. Imenoval se bo ”Quintinov amandma” po tretješolcu, ki je pomagal razširiti glas o uporabnosti medicinske marihuane. Quintin Lovato trpi za epileptičnimi napadi, zaradi zdravljenja s kanabisom pa je teh manj. Doze prejema zjutraj, opoldne in zvečer. Zaradi tega, ker starši popoldan delajo, so veseli, da bo lahko opoldansko dozo prejel v šoli.

Foto: Qiuntin Lovato. (AOL.com)

POVEZAVA NA ČLANEK

Uredil: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...