Beri skretno branje za ljudi

Svojo ribico je odnesel v posteljo in sladko zaspal

Že od nekdaj velja, da bolj kot imamo nekoga nekoga radi, večja je verjetnost, da ga bomo prizadeli. Ljubezen ne škodi, dokler jo doziramo v majhnih količinah. Preveč ljubezni pa vedno prinese samo težave. To je na hud način spoznal 4-letni Everett, ko je svojega najboljšega prijatelja prinesel v posteljo ter z njim v objemu zaspal. Izjemno prisrčen prizor bi lahko bil tole, če njegov najboljši prijatelj ne bi bila riba po imenu Nemo.

Objavil/a Tori Hamlin dne Nedelja, 24. februar 2019

KJE JE RIBA?

Njegova mati Tori je zvečer videla, da omenjene ribe ni več v Akvariju. Zato jo je začela iskati povsod, a je ni našla. Ko je šla počekirat kako Everett spi, je opazila, da je Nemo v njegovem objemu in da oba sladko spita. No, eden bolj trdno kot drugi. Prizor je poslikala, potem pa Everetta zbudila. Ta je zgroženo ugotovil, da se njegov prijatelj ne premika več. Jokaje je spoznal, da ga je nehote ubil.

SPRETNE ROKICE

Tori je bila nad dogodkom šokirana, saj si nikoli ni mislila, da bo njen sin dejansko odnesel svojo ribo v posteljo. Niti tega, da jo bo lastoročno ujel z golimi rokami. Po tragičnem dogodku so se zmenili, da bodo kupili novo ribico, Everett pa je obljubil, da se je ne bo dotikal. “Ribe se dotika samo na ribolovu.”

Foto: Reuters

V MLADIH LETIH SE POČNE NEUMNOSTI

Hitro čekiranje po spletu odkrije različne izpovedi ljudi, ki so v svojem življenju že kdaj povzročili prerano smrt svojih ljubljenčkov. Pa čeprav nehote. Kar nekaj otrok se je že odločilo, da majhne mucke postavi pod vedro, na katerem potem sedijo ter poslušajo kako mucka mijavka. A v nekem trenutku mjavkanje potihne. Bojda je nekdo tako prestrašil morskega prašička, da je tega zadela kap.

Foto: Reuters

OTROCI SE HOČEJO LE IGRAT

Vseeno otroci in njihova dejanja niso motivirana v smislu, da želijo biti nasilni. Imajo le svojo predstavo o tem, kako bi se s to malo živalco igrali. Očitno je kar res, da so otroci malce bolj nasilni s temi živalmi, a jim slednje znajo nakazati kdaj so šli preko meje. Potem je pa jok. Nekdo ki ga poznam je v svojih otroških letih na kmetiji začel v vodi umivat majhne piščančke, ker so bili umazani od prahu. Ni se zavedal, da jih bo s tem ponesreči utopil. Hotel jih je samo očistiti, potem pa je dobil par krepkih okoli uh, ne da bi se zavedal, kaj je naredil narobe. Pa saj niso samo ljudje, tudi mama raca je že ponesreči utopila par svojih račk. Nesreče se dogajajo.

Foto: Reuters

DOBRO JE IMETI HIŠNEGA LJUBLJENČKA

Potem pa je od starša odvisno, kako na to reagira. Obstaja mnenje, da je imeti domačo žival za otroka dobro. Žival ne bo nikoli živela dlje od otroka in bo zato otrokovo prvo srečanje s smrtjo ljubljenega. Sliši se narobe, a tako pač je. Tako kot je rojstvo del življenja je tudi smrt. Pomembno je, da jo razumemo in se z njo sprijaznimo. V zgornjih primerih pa se zraven še naučimo življenjskih lekcij, kako pravilno ravnati s živimi bitji. Obstajajo trditve, da se serijski morilci že kot majhni radi spravljajo na živali. A to zveni zelo namerno početje. Da se hoče nekdo crtat z svojo ribico v postelji ker jo ima rad, … zaradi tega sigurno ne bo čez 20 let postal psihopat.

Foto: Tale fantina iz Kambodže ima za best frenda kar pitona. Haha, zakaj pa ne. (Reuters)

Avtor: Peter Susič

Deli: