Beri skretno branje

Predzgodba Igre prestolov bo zakon!

Epska serija o sedmerih kraljestvih, zombijih, zmajih, joških in incestnem seksu se drugo leto z 8. sezono zaključuje. Igra prestolov je že s prvo sezono presenetila gledalce, kako je mojstrsko izdelana, kako so dialogi premišljeno napisani in da se lahko prav v vsakem trenutku zgodi kaj groznega. Že sedem sezon nas navdušuje in drži na robu stola. Ker pa HBO ne more kar ubiti kokoši ki nese zlata jajca, so se odločili, da bodo pripovedi iz Zahodnjega in onkraj Zidu še vedno nadaljevali. Le da tokrat v obliki predzgodbe.

Foto: Wallpapersite.com

KAJ BI SE ŠE DALO NAREDITI Z IGRO PRESTOLOV?

Ustvarjalci so med seboj debatirali, kako bi lahko še kaj novega potegnili iz zgodbe Igre Prestolov. Ker so knjige bogate s pripovedmi in drugimi fragmenti iz njene preteklosti, so očitno spoznali, da imajo dovolj materiala za ločeno sezono. Kot pravi znani bradač George, naj bi ta potekala kakih 10000 let pred začetkom Igre Prestolov. Dodaja še, da navija za naslov »The Long Night.« Nova serija bi tako imela veliko za povedati. Vse srhljive zgodbe iz Zahodnjega, iz kje za vraga so se vzeli Beli hodci in kako je prišlo do gradnje Zidu.

Foto: Gameofthrones.wikia.com

ZGODBA ZNA BITI EKSTRA TEMAČNA

Nastopal ne bo noben nam znan lik. O tem, kako daleč nazaj nas bo serija popeljala, ne ve niti George R.R. Martin sam: »Ljudske pripovedi Prvih mož pravijo, da je od tega minilo 10000 let, so pa maestri v Citadeli, ki pravijo, da je minilo pol manj.« Kot o tem času pravijo zgodbe iz Zahodnjega, je to bilo obdobje, ko je nad kraljestva padel hud mraz, zima, ki je trajala celo generacijo. Kralji so zmrznili v svojih gradovih, ravno tako pastirji. Matere so raje zadušile svoje otroke kot da bi jih gledali počasi umirati, in ko so jokale, so jim solze sproti zmrzovale na licih. V temi pa so se skrivali Beli hodci, ki so plenili skozi kraljestva in podrejali vse pred seboj. Jezdili so na mrtvih konjih, za njih pa so lovili bledi pajki, veliki kot volkovi.

Foto: Pinterest.com

MOGOČE BO CELO FUL KUL

Vse to naj bi bili delčki že poznane predzgodbe o dogajanju izpred tisočerih let. Torej, veliko mrtvih ljudi in ogromni pajki. Jaz sem za! Me pa malce skrbi, ker pred del je res lenobno narediti. Pa tudi, z 8. sezono bomo videli, kaj bo z Zahodnjim in Belimi hodci. Zato predzgodba mogoče ne bo tako kul kakor bi lahko bila, ker bomo itak vedeli, kaj se bo zgodilo.

Avtor: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...