Beri mal kulture

Tekashi 6ix9ine: zaporedje njegovih “pizdarij”

Daniel Hernandez, oziroma bolj znan kot rapper Tekashi 6ix9ine (69), je tip posebne sort. Pri svojih 21 letih (sedaj jih šteje 22) je na zelo hiter način zaslovel in v dobrega pol leta dosegel, da so vsi njegovi komadi prišli na lestvice najbolj poslušanih. Kontroverzni mladenič v besedilih ne skopari z besednim zakladom in očitno to ugaja velikemu številu ljudi, saj so njegovi nastopi vedno razprodani, na družabnih omrežjih pa ima milijone sledilcev. Malce težje pa se raper izogiba pizdarijam, ki ga spremljajo že ves čas njegovega strmega vzpona med zvezde. Že takoj, ko je prišel na sceno, se je razvedelo, da ima za sabo že par kaznivih dejanj, eden izmed njih je obtožba, ko je v videu na Tekashijevem naročju (takrat je bil star 18 let) sedelo skoraj golo 13-letno dekle, katero je na družabnih omrežjih prek videa opazila mati mladoletne osebe.

Foto: Urbanislandz.com

Oktober 2017

 • To pa ni preprečilo, da ne bi hip-hop zvezdnik popolnoma pomešal štrene v hip-hop svetu z pesmijo “Gummo”, ki je bila kar 14 tednov na lestvici 100 najbolj poslušanih. Tu pa se govorice, obtoževanja in kreganje šele začenjajo. Takoj, ko je Gummo prišel ven, je nase opozoril producent Pierre Bourne, ki je pripravljal različne beat-e za Trippie Redd-a, še enega rapperja, s katerim je na začetku sodeloval tudi Tekashi 69. Eden od teh beat-ov je namreč pristal v pesmi “Gummo”, kar pa Pierre ni odobril. Januarja letos je tvitvnil, da od pesmi dobi 75% zaslužka. Poleg tega je prek Instagrama govoril, da je on tisti, ki je “rodil” Tekashija.

December 2017

 • Čeprav sta z Trippie Reddom posnela komad in bila nekaj časa kul, je Redd Tekashija hitro odrinil proč. Ko je ugotovil za njegove obtožbe glede mladoletnice, ga je hitro začel zmerjati s pedofilom. 69 mi ni ostal dolžan in decembra med nastopom na začetku pesmi “Gummo” izjavil “Kje si Trippie Redd, pojebal sem ti bejbo!”
 • Tekashi69 svoj Instagram profil uporablja predvsem za promocijo svoje nove robe, včasih pa tudi za trolanje svojih sledilcev. Konec decembra je namreč objavil posnetek iz bolnišnice, kjer je bil zavit v belo rjuho. Oseba, ki je snemala, pa je povedala: “Počivaj v miru stari. Počivaj v miru 6ix9ine, legenda si.” Na koncu posnetka je bilo videti, kako je Tekashi dvignil glavo in pokazal, da gre za zajebancijo. Vseeno je bil folk sprva šokiran.

Foto: Youtube.com

Januar 2018

 • Samo mesec dni je mimo od pljuvanja čez Trippija, se je Tekashi lotil še enega raperja z New Yorka. Z istimi besedami je tokrat načel Casanovo: “Kje si Casanova, pojebal sem ti bejbo.” To pa ni bilo vse, dogajanje se je odvijalo tudi pred klubom, kjer naj bi Tekashijeva ekipa hotela oropati Casanovo.
 • Med sprehajanjem po Houstonu se je zgodila še ena frka. 69 naj bi za vrat zagrabil 16-letnega fanta, ki ga je snemal. V posnetku je sicer razvidno kako ga drži za jakno in ne za vrat, čeprav je pozneje fant objavil slike, ki kažejo modrice na vratu. Po komentarjih prisotnih naj bi fant med snemanjem Tekashiju rekel: “O glejte, pedofil!,” zaradi česar je Tekashi popi*dil in zahteval, da posnetek izbriše.
 • Trippie Redd se je ponovno lotil raperja z Brooklyna, ko je na Instagramu v posnetku povedal: “Nima veze s katerim znanim raperjem boš naredil komad. Tvoj največji dosežek je z mano, poglej, številke ne lažejo.”  Tekashi se s tem ni strinjal in dokazoval svoj uspeh z zlatimi in platinastimi plaketami, ki jih je prejel za svoje single.
 • Še na dobrodelnem koncertu Yams Day ni šlo vse po načrtih. Med nastopajočimi je bil tudi Tekashi, ko je v zaodrju zbruhnil pretep. Ravsanje je bilo tako hudo, da so morali dogodek zaključiti. Takoj so se sprožile govorice, da je bil v pretepu tudi Tekashi in da so ga zabodli, kar se je izkazalo za laž. Pozneje je prek družabnih omrežij povedal, da je v redu in da očitno mu hočejo ljudje samo slabo. “Noro je koliko sovraštva je po svetu. Yams si tega ni zaslužil.”

I stole some condoms from CVS why they so expensive?

A post shared by TATI OUT NOW LINK IN BIO (@6ix9ine_) on

Februar 2018

 • Nič kaj gladko ni šlo niti v Minnesoti. Ko je na odru v mikrofon zakričal “Brooklyn je v bajti!” so začele vanj leteti plastenke in posode z ledom. Tudi zunaj prizorišča je bilo pestro, saj so med tolpo iz Minnesote in tipi, ki so vedno poleg Tekashija, odjeknili streli. Bojda so bile lokalne tolpe jezne, ker se za prihod v njihovo mesto ni vnaprej najavil.
 • Moral je odpovedati tudi nastop v Los Angelesu, saj so mu začele groziti tamkajšnje tolpe. Enako mu je vstop v mesto prepovedala topla iz San Antonia.

YOUTUBE

 • Kljub prepovedim Tekashi rad preizkuša svojo srečo in v ta namen je tudi odpotoval v Los Angeles. Od tam je objavil posnetek sprehajanja po veleblagovnici, kjer se slika z mimoidočimi. To je razkurilo vodjo ene izmed tolp, ki je takoj pridrvela na kraj. A do takrat je 69 že izginil. Več sreče kot pameti, očitno. Da je še dodatno prilil olje na ogenj, je svojo LA avanturo opisal z besedami: “Nasvidenje LA, imel sem se super, sedaj pa se že vračam v NY.”

 • Izkazalo se je, da je v Los Angelesu ostal še nekaj časa in ko se je po dveh dneh vrnil na letališče, se je tam srečal s fanti z Houstona. Naj povem, da je že od prihoda v LA med tolpami potekala nekakšna iskalna akcija, kdo bo našel Tekashija. No, pred letališčem so ga pričakali Houstončani in pričel se je pretep, v katerem so Tekashija porinili na tla, medtem pa je izgubil čevelj. Iz posnetka so se pozneje norčevali še drugi, med njimi seveda Trippie, ki Tekashiju sporoča, da sploh ni pravi gangster.
 • Za potrebe videospota za komad “Billy” je Tekashi našel 1000 statistov, ki so zagozdili ulice v Brooklynu. To ni bilo všeč policiji in je hotela zadevi narediti konec. Množica je policijo prepričevala, da naj izpustijo Tekashija, medtem pa je Tekashi prek družabnega omrežja povedal, da naj v miru vsi odidejo. Ko je množica to zares storila, je policija Tekashija izpustila. Smart move.

Marec 2018

 • Glede na to, da na spletu in na ulici ni imel lepih stvari za povedati glede J Princa Juniorja, si je Tekashi drznil priti na njegovo žurka za rojstni dan. Že takoj na vhodu so ga poslali v ku*ac, ker se ni najavil in ker če on nima spoštovanja do njih, tudi oni ne bodo imeli spoštovanja do njega.
 • 16. marca je The Game med nastopom v Sloveniji glasno vklikal: “Jebeš 69! Tip je fake!” Tekashi se je na posnetek odzval s sliko Game-a, ko je v svojih 21. letih bil na TV, kjer je preboleval zlomljeno srce, češ, haha, sploh nisi tako badass kot misliš da si. The Game mu je v obsežnem besedilu vrnil na enak način. Objavil je fotografijo Tekashija na slikoviti rjuhi in s posmehom komentiral: “Takšnega kralja ima New York?” S tem je verjetno Tekashi dokončno zapečatil prepoved prihoda na zahodno obalo. The Game je namreč od tam.

POSNETEK JE NA YOUTUBU

 • Wack 100 je napovedal, da če Tekashi ne že enkrat utihne, da bo objavil slike, ki mu lahko končajo kariero. Osebno sicer drži s Tekashijem in njegovim sovražnikom odgovarja: “Lahko mu ga pofafate…”, je pa očitno že rahlo na robu z živci, ker se Tekashi tako rad zapleta z drugimi raperji.

 • Še en raper iz Zahodne obale, YG, je v svojem posnetku sporočil: “Jebeš 69!” Baje je bil jezen zaradi intervjuja, v katerem je Tekashi rekel, da mu ga YG lahko pocuza in da itak že dosti časa ni naredil dobrega komada. S tem je 69 še bolj razjezil Zahodnjake.
 • “Dajte 6ix9ine-u mir,” je presenetljivo sporočil raper 50 Cent. Očitno sta se raperja med sabo povezala, 50 Cent pa definitivno v Tekashiju vidi fanta, ki spoštuje njegov moto “Postani bogat ali umri, ko to poskušaš.” Folk je bil malce zgrožen, češ, daj no Fifty, pa ja ne boš sodeloval s TEM tipom? Fifty pa na Tekashija gleda kot na uspešnega mladeniča, ki je še pred pol leta spal na tleh, sedaj pa lahko preživlja sebe in svojo malo hčerkico.

I️ DONT LIE WHEN I️ SAY IM THE KING OF NEW YORK.

A post shared by TATI OUT NOW LINK IN BIO (@6ix9ine_) on

April 2018

 • 69 se je očitno zameril še nekomu. To je nihče drug kot Cash me ouside girl, oziroma njeno rapersko ime Bhad Bhabie. Ta je na vprašanja, ali namerava izdati komad z njim, odgovorila, da ji je tip preveč čudaški, da bi sodelovala z njim in da edino pesem, ki jo je pripravljena posneti z njim, bi se imenovala “Prepoved približevanja.” Tekashi je pozneje dodal, da ga punca ne mara, ker je vnaprej zavrnil sodelovanje z njo. Bhad Bhabie mu ni ostala dolžna ter začela trditi, da ga nikoli ni vprašala za sodelovanje, da naj že naredi kaj pametnega s svojim življenjem in da ga je Trippie naredil slavnega.
 • Z novim videom je Tekashi opozoril oboževalce, da lahko kmalu pristane v zaporu. Razlog je namreč GED test, ki ga opravlja že 2 leti. Ker raper nima srednješolske izobrazbe, so mu kot pogoj, da ne gre v zapor zaradi obtožb glede zlorabe 13-letnice, zadali, da mora opraviti GED test. Ker ga ni opravil že 2 leti, so mu dali še zadnjo šanso, da mu uspe. Če ne spet negativen, bo moral v zapor. Istočasno pa je na Instagram še naložil posnetek, da bo prenehal z repanjem. Seveda je šlo za trol, ampak mediji so zadevo vzeli zelo resno.
 • 6ix9ine je tokrat pristal pod drobnogledom policije, ker naj bi njegova ekipa streljala na Casanovovo ekipo. Kaj je res in kaj ne, se ne ve. Casanova je bil itak malo razpi*djen, ker je na pogojnem izpustu in noče imeti problemov s policijo. Sedaj eden drugega obtožujeta, da izdajata informacije policiji, medtem ko so drugi mnenja, da itak vse izdata na družabnih omrežjih. Zaradi preiskave Tekashi ni smel nastopati na glasbenem festivalu v Barclays Center.

 • Tekashi očitno zelo ljubi pozornost in občutek nevarnosti, saj se je ponovno odpravil v LA in takoj objavil posnetek od tam. Pa čeprav trenutno poteka preiskava zaradi streljanja in ga v LA iščejo tako rekoč vse tolpe.
 • Zaradi frke glede streljanja je baje 69 izgubil zajeten kos denarja, ki mu ga je ponudilo podjetje, katero proizvaja slušalke. Šlo naj bi za vsoto 4.9 milijona dolarjev, ponudbo pa so umaknili ravno zaradi preiskave.

Maj 2018

 • 69 je spet v živo prejel grožnje. Tokrat zaradi dekleta, raperke Cuban Doll, s katero je na enem posnetku žural, pozneje je Doll objavilo sliko z njim in napisala, da ga pogreša. Pod komentar pa je Tekashi zapisal, da je že vsega konec in da naj ga odmisli. Pozneje sta se poklicala prek Instagrama, opravljala Trippija in se smejala. Cuban Doll pa naj bi očitno imela razmerja z veliko raperji, zato je takoj izbruhnilo ljubosumje. Chief Keef je zato poklical Tekashija in mu zagrozil, naj “takoj izbriše njeno številko ali pa bodo padala trupla.”
 • Še ni konca s Cuban Doll. Raper Tadoe naj bi jo pretepal in zato jo je 69 vzel od njega. Vsaj tako izgleda, ko jo je pripeljal s seboj na Havaje, kjer je praznoval svoj rojstni dan. poleg tega pa je označil Trippija za hinavca, ker je s Tadoe-m sodeloval v komadu, po tem, ko se je oddaljil od Tekashija, ker zlorablja dekleta.

Foto: Levo Bhad Bhabie (ali kar “Cash me ouside girl”) in desno Trippie Redd.

 • XXXtentacion naj bi povedal Tekashiju, da je Bhad Bhabie seksala z Trippijem in da zato drži z njim. Bhad Bhabie je takoj po njeno popizdila, svoje je dokazovala tudi na Instagramu, kjer je zatrdila, da sta se samo poljubila in nič drugega.
 • Medtem pa je policija izdala nalog za aretacijo Tekashija zaradi 16-letnega fanta, ki naj bi ga Tekashi zagrabil za vrat. Fanta še vedno obtožujejo, da samo hoče nekaj iztržiti od Tekashija.
 • Tadoe je dokončno popizdil. V svojem videu v živo je zabrusil Tekashiju, da je konec z internetnim kreganjem in da je čas, da se gre na ulice. z pištolami ali pestmi.

Junij 2018

 • Še ena preiskava glede streljanja. Tokrat naj bi šlo za streljanje na raperja Chief Keef. Očividci pravijo, da so člani Tekashijeve ekipe opazovali Keefa in potem napadli. Sedaj ne vedo, ali je Tekashi res naročil umor Keefa ali je njegova ekipa pač delala na lastno pest. Pa tudi 69 takrat sploh ni bil v NY, kjer se je streljanje tudi zgodilo. Chief Keef sicer ni bil zadet.
 • Vidno pretresen je Tekashi objavil video, kjer se je javno opravičil vsem, ki jih je kadarkoli užalil. Pretresla ga je namreč smrt XXXtentacion-a, ki je bil tisti dan umorjen. V posnetku tudi pravi, da se mora malce manj zajebavati in jeziti ljudi, ker to bi lahko bil on namesto XXXtentaciona.

Avtor: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...