Beri skretno branje

Letalo je moralo obrniti, ker je potnica pozabila otroka

Potovanje z letalom je lahko zelo naporno. Ker letalske družbe zaračunavajo vedno več za dodatno prtljago, je že doma potrebno striktna organizacija vsebina naše potovalke. Ker letimo v oddaljene kraje, ne smemo pozabiti ničesar kar bi lahko pozneje obžalovali, da nismo vzeli. Tudi letališča so polna in občutek zmedenosti se še poveča. Skrb, da ti nekdo ne ukrade prtljage, iskanje pravega vhoda, čakanje… Ni čudno, da komaj čakamo, da sedemo na letalo. Včasih se zgodi celo, da v nestrpnem pričakovanje sedeža pozabimo kar na lastnega otroka. Čaki, kaj?

Foto: Reuters

KEVIN!!!

Haha, ja, zgodil se je klasični scenarij iz filmske uspešnice, ki nam jo TV bajte vrtijo dobesedno vsak Božič. Potnica je na letalu, ko je to že štartalo in bilo v pripravljenosti na polet, ugotovila, da je na terminalu pozabila svojega otroka. Kaj točno se je dogajalo v njeni glavi, da na to prej niti pomislila ni, se ne ve. A kontrolerji leta so bili precej presenečeni, ko so poslušali prošnjo pilota, ki je hotel spet priti na vrata. Celo Snapchat posnetek njihovega pogovarjanja obstaja.

TO SE RES NE ZGODI VSAK DAN

Let številka SV832 iz letališča King Abdul Aziz v Kuala Lampur je bil tako primoran malce zamuditi. Pogovor med kontrolerji in pilotom je šel nekako takole: “Ta let zaproša za vrnitev v vrata. Potnik je pozabil svojega otroka v čakalnici, ubožček.” “Potnik je pozabil otroka na terminalu in noče nadaljevati leta.” Letalu je bila naposled prošnja odobrena, družabna omrežja pa so se že napolnila s različnimi šalami na račun dogodka. “Če bi na terminalu pozabila moža, bi ga kar tam pustila,” se je pošalila ena. “Kako lahko pozabiš svojega otroka?” “Je bilo mogoče otroku ime Kevin?” Nekateri uporabniki pa so tudi sami priznali, da se je njih zgodilo že podobno. Torej to ni osamljen primer. Hja, bolj kot se hiti, večje je verjetnost, da bomo nekaj pozabili. “Hiti počasi,” je nekoč modro povedal Šifrer.

Avtor: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...