Beri mal kulture

Lepotna tekmovanja za najlepše kamele

Če lahko za človeške predstavnike obstaja miljavžent različnih oblik izbora za miss, zakaj ne bi najlepše izbrali še med kamelami. Tekmovanja potekajo v različnih državah, med drugim tudi v Indiji in Turčiji. Na enem mestu se zbere veliko število različno našemljenih kamel, najlepše men njimi pa bodo lastniku seveda prinesle največ denarja. Sklada za nagrada je zelo veliko, zato se lastniki kamel resnično potrudijo, da na kamelo obesijo čimveč okrasja.

Foto: Reuters

NAGRADE: TUDI DO 28 MILJONOV EVRIČKOV

Kakšni so točni kriteriji za merjenje lepote kamele, ni jasno. Letos je recimo zmagala kamela, ki je na grbi nosila majcen dežniček. Nekatere izmed njih celo naučijo kak poseben gib ali cel ples. Nekatere pa so tam samo zato, da delajo reklamo za nek produkt. Tekmovanja so namreč precej obiskana s tamkajšnjimi zvezdniki in Instagramerji. Ljudje se z kamelami tudi pofotkajo, lastniki pa težijo, da morajo vse objaviti na spletu in tako širiti besedo o tekmovanju. Gre sicer za zelo staro tradicijo, katero nameravajo nadaljevati še naprej.

Foto: Vice.com

NEKATERI GREJO MALCE PREDALEČ

Čeprav gre v večini primerov za naravno lepe kamele, ki jih le zelo barvito okrasijo, pa so lani vsaj pol kamel diskvalificirali, saj so na njih delali lepotne popravke, če se lahko temu tako reče. Nekaterim so veterinarji celo vbrizgali botoks. S tem so jim poudarili stvari, kot so ustnice, nos in celo čeljust. Poleg tega so jih nekateri vrgli pod nož in jim kirurško zmanjšali ušesa, kar naj bi izgledalo bolj kjut. Dvomim, da so pred sto leti predniki delali podobne fore. Tradicija je kul, dokler ta ne pomeni, da zavoljo ljudi žival trpi. Mimo tega, da bi živali trpele, pa imamo tudi v Sloveniji podoben običaj. Kravji bal, kjer lepo okrancljane krave prihajajo iz planin in v dolini storijo celo fešto. To je to!

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: Lahko je lepo okrašena, ampak damn tole slinjenje haha. (Reuters)

Avtor: Peter Susič

 

Deli: