Beri za ljudi

Lajf brez nog je sploh ne ovira

Kanya Amberlee Sesser je stara 25 let in je fotomodel. Ampak tako kot njeno razmišljanje ni običajno za njene sovrstnike, tako tudi ni čisto in samo navaden model. Našli so jo kot dojenčico, zapuščeno ob cesti na Tajskem – rojeno brez nog.

Že ko je mimoidoči par našel malo Kanyo in jo odvil iz odeje, ni bilo videti nobenih sledi, brazgotin ali poškodb. Prav tako  nima nobenih dokumentov, zato se predvideva, da se je brez nog že rodila.

Photo by my lovely friend the wonderful photographer @uni_1oak 💕

A post shared by 👑Kanya Sesser👑 (@_kayeazee_) on

Ampak ni invalidna! Pravi, da je to oznaka, ki ti preprečuje biti to, kar dejansko si. Je edinstveno drugačna!

In ravno takšno mišljenje jo je pripeljalo v svet lepotic, suhic in mode. Predvsem pa volja!

“Življenja ne dojemam kot problema samo zato, ker nimam nog. Živim ga po načelu – kjer je volja, tam je pot. In lahko najdem svojo pot in način prilagajanja,” je povedala za britanski spletni portal Unilad.

Odraščati kot edinstveno drugačen bi za številne pomenilo, da se zapreš pred svetom. Sploh pred takšnim, ki je poln »trollov« in »bullyjev«, ki nenehno tavajo po svetu in iščejo olajšanje na račun drugih. To je doživela tudi Kanya. A ni pustila, da bi ji ozkoglednost prišla do živega.

“Ne smeš dovoliti ljudem, ki so omejeni z nekimi idejami, z negativno energijo ali miselnostjo, problemi ali katerimi drugimi razlogi, da vplivajo na tvoje življenje.”

Njena neizčrpna energija in neomajna samozavest ji ne dovolita, da bi jo karkoli ustavilo. Že zelo mlada je začela skejtat, surfat, igrat tenis, ragbi na vozičku, košarko na vozičku, plavati in še mnogo drugih stvari. Seznam se kar ne konča.

Pri 15 letih je začela delati kot model za športna oblačila in kmalu posnela velike kampanje za Nike, Billabong in Panty Prop. Takoj je prodrla v medije, kar pa je še pomembneje: spremenila je svet oglasnega in modnega modelinga za vedno. In ravno to si je želela.

I'm in love. 🐶❤️

A post shared by 👑Kanya Sesser👑 (@_kayeazee_) on

“Želim pokazati, da je modeling umetnost. Kot fotografija na platno preslika človeško osebnost.”

Čeprav rada pozira in opozarja na edinstveno drugačnost, vseeno ne želi od tega živeti. Ve, da ima preveč za deliti s svetom, opozoriti na stvari, ki v življenju štejejo, pokazati, da ni vse črno-belo.

“Mislim, da če se vsi skupaj združimo kot različni posamezniki, ne glede na obliko, barvo ali velikost, bi sicer res živeli v drugačnem, a vseeno neverjetno prijetnem svetu.”

Kanya je zelo odprta in motivirana posameznica, njeno poželenje po živeti življenje pa je primer, po katerem bi se lahko zgledovali vsi.

Najbrž jo bomo slej ko prej lahko spremljali kot motivacijsko govorko in si ob slabem dnevu prebrali kakšno njeno misel. Za konec pa:

“Bodi tisto, kar si. Osredotoči se nase in bodi boljši, kot si bil včeraj. Ne vzemi življenja preveč resno in ne zavrzi ga kot nič.”

 

Avtor: Monika Oset

Deli: