Beri skretno branje

Knickers je ogromen, ampak Dozer je še večji!

Verjetno ste o tem že kaj slišali, ampak zadeva je tako hecna, da si zasluži ponovno omembo. Nekje v zahodni Avstraliji namreč živi eden največjih bikov na svetu. Tale žvau je naravnost zastrašujoča, v višino meri kar 1.93 metra, kar pomeni, da bi lahko gladko špilala basket. No, zabijanje mu ne bi šlo prav dobro, saj bi svojih 1.400 kil težko dvignil v luft. S svojo rastjo je presenetil tudi lastnika Geoffa Pearsona. Že od nekdaj je bik, sicer kastriran, izstopal iz črede, zaradi česar se je lastniku zdel super za vodenje črede. Sedaj ga ostale krave zaradi svoje mogočnosti sigurno častijo kot božanstvo. Knickers, kot mu je ime, je sicer pasme, namenjene za zakol, a ga lastnik dejansko ne more prodati v nobeno klavnico, saj je enostavno prevelik oziroma pretežak za strojno obdelavo. Tako je enostavno padla odločitev, da se bo vse svoje življenje sprehajal po pašnikih, kar je v bistvu kar happy ending. Upajmo edino, da bo trave dovolj, saj je dnevno požre kar 30 kilogramov. Jej, da boš zrastu. No, poglej kaj nastane potem.

DOZER JE VSEENO VIŠJI

Gre v bistvu za bika iste pasme in je bil ravno tako vzgojen za meso. Njega pa ni rešilo dejstvo, da je prevelik oziroma pretežak za v klavnico, temveč ga je rešila lastnica farme v Kanadi, Rebecca Hanuschuk. Takrat Dozer še ni bil tako velik in ravno tako, kot je lastnike Knickersa presenetila njegova rast, je Rebecco presenetil Dozer. Ko so zadnje dni brali o Knickersu so se odločili izmeriti še svojo kepo mišic in ugotovili, da je 2.51 centimetra višji od avstralskega rojaka. Enako kot Knickers je tudi Dozer zelo miroljuben velikan, ki ne povzroča nobenih problemov. Mu pa težave povzroča teža, saj pošteno obremenjuje njegove noge. Zaradi tega ga pogosto mažejo z mazilom, ki blaži bolečine.

Foto: Facebook/Kismet Creek Farm

OGROMEN PETELIN

To pa še ni vse. Ne samo bodybuilderji, tudi živali očitno hodijo v fitness in se futrajo s steroidi. Kako potem pojasniti še en živalski fenomen: ogromnega petelina iz Kosova. Ta je visok dobrih 90 centimetrov in tehta 7.7 kilograma. Gre za pasmo Brahma, za katero nikakor ni značilno, da tako zraste. Ko je lastnik Fitim Sejfijaj prvič objavil njegov posnetek, je folk mislil, da gre za zajebancijo in da se po kurniku sprehaja človek v kostumu. A vendar petelin zares obstaja. Ime mu je Merakli in baje da ni več samski. Ooo ja, tako se je petelinil, da so nanj padli kar dve kokoši. Odlično! Fitim je še dodal, da je njegov Merakli zelo vesel in ljubeč petelin. No, če bo postal očka, potem kako ne bi bil.

Avtor: Peter Susič

Deli: