Beri še mal za dušco

Fotomodel z Downovim sindromom topi naša srca

Tako mlad, pa ga že občudujejo! Komaj 4-leten fantič po imenu Riley že dobiva ponudbe za fotografiranja in postaja pravi model. Kar ljudi na njem najbolj očara je njegov prisrčen nasmeh, ki človeku v trenutku polepša dan. In kaj je še posebnega na njem? Nasmejani Riley, kot ga kličejo, ima namreč Downov sindrom. A to ga niti malo ne ovira. Čeprav so njegovi starši ob diagnozi pomislili na najhujše, si sedaj življenja brez njega ne morejo predstavljati. Enostavno sonček je!

Foto: Catersnews.com

PRIJETNO PRESENEČENJE

Ko sta starša od rojstvu Rileyja izvedela diagnozo, sta bila sprva malce žalostna. Nikakor v smislu, da bi imela Riley zaradi tega manj rada, temveč zato, ker sta se ustrašila kako bodo ostali otroci in odrasli ravnali z njim. Na njihovo srečo je Riley tak sonček, da je med sovrstniki v bistvu najbolj priljubljen in hočejo vsi biti okoli njega. Enako so ga veseli tudi odrasli, katerim, kot že povedano, njegov nasmeh popestri dan.

Foto: Catersnews.com

“LAHKO BI BIL MODEL”

Na začetku sta hodila na tečaje znakovnega jezika, s katerim bi z Rileyijem lažje komunicirala, a na njihovo presenečenje je Riley prav zelo priden in učljiv otrok. Dejansko se drugi otroci nekaterih stvari učijo kar od njega. Zaradi njegove prisrčnosti so znanci staršema govorili, da bi lahko bil otroški model. In brez pomisleka so ga sprejeli v Zebedee Managment, ki skrbi za raznolike modele in jim daje priložnost.

Foto: Catersnews.com

KDO JE REKEL, DA SE NE DA?

Riley je bil fotografiran za Mothercare, trgovinsko verigo oblek za otroke, ter za kolekcijo Little Bird, ki jo dizajnira Jools Oliver. Nedvomno bo ponudb še veliko, Riley pa s tem nima nobenih težav. Bojda se pred kamero počuti ful fajn in rad pozira. Zares lepo, da so ga vsi tako lepo sprejeli. “Na žurkah je med otroci vedno najbolj priljubljen. Vsi so radi okoli njega.” “Že res, da za učenje potrebuje malce več časa kot ostali, a mu vedno uspe. Pomembno je, da ga imamo radi in da ga podpiramo.” In tako bi moralo vedno biti. Četudi se zdi, da za nekaj pač nismo ustvarjeni, lahko svetu dokažemo, da se moti.

Uredil: Peter Susič

Deli: