Beri mal bolj resno

Donald Trump in Kim Jong Un postala BFF-a

Po desetletjih napetosti med ZDA in Severno Korejo, ki se je začela takoj po vstopu Američanov v Korejsko vojno, sta se voditelja teh dveh držav spet sestala na zgodovinskem srečanju v Singapurju. Kljub temu, da sta si še pred kratkim izmenjevala ostre opazke na račun eden drugega. Zaradi zahtev ZDA, da mora S. Koreja takoj umakniti svoj jedrski arzenal, je srečanje bilo že preklicano, ampak spet aktualno po par dneh. Tako bi na srečanju pričakovali precej mrke obraze, ampak smo namesto tega videli dva prešerno nasmejana možiclja, ki sta si neprestano segala v roko in nastavljala kameram.

Foto: Kim Jong Un in Donald Trump. (Reuters)

PRESENETLJIVO JE ŠLO VSE V REDU

Bojazen, da bo na srečanju šlo kaj narobe, je bila velika. Sploh zato, ker sta to dva zelo impulzivna človeka, ki nikoli ne veš, kaj bosta rekla (hvalabogu, da ne “naredila”). Sestanek bi lahko hitro šel v franže in nad nami bi kmalu letale rakete in jurišala vojska. No, k sreči temu ni tako, haha. Očitno je že v interesu obeh nacij, da se, vsaj na videz, štekata. Zakaj se je S. Koreja tako omehčala in se celo prišla nekako pobotat z večno sovražnico Ameriko, ne ve nihče. Mogoče so do sedaj že tako oboroženi, da jih ni nikogar več strah. Ampak pustimo teorije zarote na stran. Srečanje se je zgodilo, vsi so se smejčkali in izgledalo je, kot da sta voditelja BFF že vrsto let. Trump je za Kima povedal, da je z njim vzpostavil posebno vez in da ga bo sigurno kdaj povabil v Belo hišo. Tudi Kim je priznal, da je bila pot na srečanje težavna zaradi starih zamer, ampak da sta jih uspešno pometla na stran in da je bilo srečanje produktivno. Po podpisu listine, ki Pjongjang obvezuje neuporabe jedrskega orožja, sta oba bila videti zadovoljna. Trump še celo tako zelo, da je Kimu začel razkazovati svoj oklepni avto “The Beast”.

Foto: Reuters

Na srečanju naj bi Trumpova ekipa Kimovi delegaciji pokazala 4 minutki posnetek, ki govori o tem, kaj bi Severna Koreja lahko postala, če le ne bi bila tako izolirana. Donald naj bi izjemno pohvalil lepe plaže, ki je S. Koreja ima in s posnetkom pihal Kimu na dušo, da v tem vidi bodoči cvetoči turizem. S tem bi Koreja dobila veliko denarja in mogoče dvignila življenjski nivo prebivalcev na bolje. Po mnenju Trumpa je bil filmček korejskim predstavnikom všeč, zato jim za “za na pot” podaril isti posnetek na iPadu in na VHS kaseti. “Novi svet se lahko začne že danes. Kako se boš odločil?”, pove govorec na posnetku.

TUDI TWITTER JE BIL “NAVDUŠEN”

Ravno tako sproščeni so bili tudi uporabniki socialnih omrežij, ki so ves ta čas komentirali srečanje na itak zelo humoren način. “Srečanje dveh najbolj obupnih frizur.” “Na srečanju si bosta izmenjala frizuri.” No, tema je potekala predvsem na temo frizur.

Foto: Reuters

Avtor: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...