Beri skretno branje

Dilerjema omilil kazen, ker sta pisala slovnično pravilne SMS-e

Četudi so nekatere države legalizirale marihuano, to še ne pomeni, da jo ljudje, ki jo gojijo, lahko prodajajo naprej. To je še vedno kaznivo. No, v Walesu niti posest trave ni dovoljena, kaj šele njeno dilanje, kar sta na grd način ugotovila dva študenta, ki so ju pri tem zasačili. A štorija ima zanimiv preobrat, saj kljub zagroženi zaporni kazni le-te nista dobila. Ker sta pri pošiljanju sporočilc strankam uporabljala preveč pravilno slovnico. Čaki, kaj?

SMS TAKO KUL, DA TI OMILI KAZEN

Sodnik David Hale iz mesta Swansea je namreč bil navdušen nad slovnico, ki sta jo mladeniča uporabljala pri dogovarjanju za nakup trave. Kot je sam povedal, še nikoli ni obravnaval dilerja, ki bi tako lepo oblikoval sporočilo. Vedno so v njem prisotne napake in ulični sleng. Hale si je obsodbo zato drugače razlagal in na fantini Luka Ranca in Brandona Kerrisona gledal z drugačnimi očmi. Po njegovem mnenju sta sigurno oba lepo izobraženi osebi, ki bi ju bilo škode vreči v zapor. S tem jima je dal priložnost, da se še naprej intelektualno razvijata in se izogibata nezakonitim dejanjem.

Foto: Primer sporočila, ki je očaral sodnika: “Nori okusi od desetih dalje – za več podrobnosti sporočite.” (Reuters)

MANJŠA KAZEN ZARADI LEPEGA SPRIČEVALA?

Kazen je seveda padla, a namesto predvidenih 26 tednov v zaporu sta dobila 100 ur družbeno koristnega dela. A ne bi bilo fajn, da če si priden v šoli, bi takoj dobil omiljeno kazen? Tudi to bi lahko bila dobra spodbuda za vse, ki se še šolajo. Če te ustavijo zaradi malce prehitre vožnje, poleg vozniškega in prometnega smukneš še spričevalo. Obstaja pa tudi druga razlaga, zakaj je bil sodnik tako milostljiv. Mogoče pa je ena izmed strank. Kdo bi vedel, a dejstvo je, da čeprav se v šoli učimo toliko na videz brez veznih stvari, nikoli ne veš, kdaj ti bodo prišle prav.

Foto: Reuters

Avtor: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...