Beri skretno branje

Crocsi so pač d-best!

To se spomnim še v osnovni šoli, ko so ljudje začeli kupovati te Crocse, te čudne čevlje, ki niso bili podobni ničemur. Kmalu sem videl, da si je tudi kak izmed frendov kupil te Crocse, omg, kako lahko nosijo kaj tako grdega? Če sem že posegel po čevljih za prosti čas, so to bile recimo japonke, ampak tista stvar med prsti me je žulila in hitro so razpadli. Potem pa nekega dne fotr prinese Crocse zame in za brata. Made in Bosnia. Kaj si ti to meni prinesel? Ajde, doma me ne bo nihče videl, ko jih nosim. In sem jim dal priložnost. Waw.

Foto: Theodysseyonline.com

SURPRISE, SURPRISE…

Dejansko niso tako slabe! Ful so udobne in kar je še najboljše, vzdržljive. Ene in iste nucam že skoraj 8 let in dejansko je spodnji profil skoraj nič obrabljen, nikjer še niso počile, niti se mi ni odtrgal pašček. Kljub temu, da so narejena iz neke pene, ta še vedno ni izgubila mehkobe ali oblike. Z njimi sem doživel že veliko stvari. So idealna obutev za na večdnevni festival. Drug folk se dela kul in prihaja z fensi Allstarkami, kar je kul, kar ti paše, ampak niti približno niso kos zajetnim zaplatam blata, ki se redno pojavljajo na takšnih festivalih. Ob prihodu domov pa so verjetno primerne samo še za na vrt, če ne že takoj romajo v koš. Kaj pa Crocsi? Pfff, 2x jih splakneš z vodo in jih lahko prodaš po “NOVO”.

Foto: Bussineswire.com

Enkrat sem jih celo vzel na morje kot edino obutev, ki jo rabim. Odlične za kampiranje in tacanje po morju, da ne fašeš kakega ježka v peto. Hitro se posušijo in so pripravljene na nove dogodivščine. Nekega dne smo celo odšli v klub se družit in plesat z drugimi turistkami. Haha, verjetno hvalabogu nobena ni opazila moje obutve, ampak sem se vseeno uspel naplesati. Tako da ja, tudi plesati se da v njih.

Foto: V sodelovanju z Christopherjem Kaneom and Balenciago so lansirali pregrešno drage Crocse, 850€ je bil vreden par. (Pinterest.co.kr)

GRDE, AMPAK KOT TANK

Tudi po osmih letih so še vedno odlični čevlji vredni moje hvale. Frendi so si ponavadi kupili njihove ponaredke, ki so se dokaj hitro uničili. Kakor vem, so takrat originali Crocsi stali okoli 30€, sedaj vidim, da so že 40€ in več. Ampak se splača. So res dobra naložba, če kupiš taprave bosanske. Poleg običajnih modelov ponujajo tudi take z puhom, take podobne piščančkom, japonke, uf, sedaj so se odločili še za take z visoko peto. Ljudje itak hejtajo. Saj sem jih tudi jaz, dokler jih nisem probal. Ja, Crocsi so grdi da bi si najraje ob pogledu nanje spraskali oči. Ampak nihče me ne prepriča, da to niso najbolj univerzalni čevlji ever. Delo na vrtu, izlet na morje, blatni festivali, vsakodnevna nošnja … ma đabe!

Foto: Novi Crocsi z visoko peto. (Amazon.fr)

Avtor: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...