Beri za ljudi

Cheebab: sirov kebab za vegetarijance

Po norem žuru je že skoraj tradicionalno, da se s frendi odkotališ do najbližje kebabđinice. Tam se dobesedno 24 ur na dan futra staro in mlado. Definitivno pa je potreba po mastnem mesu sumljivega izvora toliko večja takrat, ko je v riti nekaj kozarcev žganega. Če pregrehe vreden obrok mesojedca od sreče spravi do solz, imajo vegetarijanci bolj redko priložnost, da jih nekaj osreči na podoben način. Švicarji imajo rešitev, za katero upamo, da kdaj pride v Slovenijo. Cheebab, oziroma sirov kebab.

Foto: Foodaktuell.ch

DOBER KOS CVRTEGA SIRA

Na prvo žogo zveni kar neki, nek grill sir pa malo solatke in pojdi. A zadeva je veliko bolj sofisticirana. Dejansko gre za ogromen kos mešanice različnih sirov, ki se podobno kot meso na palici obrača in peče. Hrustljavo zapečene dele kebab mojster (ali kako se jim reče) pobrije dol in zatlači v hrustljav kruh. Čebula, zelje, solatka in omakice se seveda tudi dobrodošle. Kdor je ta kebab že poskusil je povedal, da gre za odlično kombinacijo hrustljavega sira, katerega okus vsi standardni dodatki (omakice, itd. itd.) lepo zaokrožijo.

CHEEBAB LE NA IZBRANIH LOKACIJAH

Cheebab prihaja iz majhne mlekarne Natürli pri Zurichu, izumil pa ga je Roland Rüegg. V pogovoru za Vice je povedal, da gre za poseben sir, ki je mešanica čedarja, halloumi sira in raclette sira. Ustvarjen je bil v roku enega leta z namenom, da bi tudi vegetarijanci imeli svoj okusen kebab. Ker pa se mlekarna bolj ukvarja s tem, da skrbi za kvaliteto in ne kvantiteto, se širitve ponudbe zaenkrat ne obetajo. Zaenkrat je cheebab mogoče dobiti na treh lokacijah v Švici teh dveh v Nemčiji. V Zurichu blizu železniške postaje, v Baumi, ravno tako v Munichu in v Freiburgu. Dobili so tudi že povpraševanje iz Avstrije, a se zanjo niso odločili. Mogoče čez kako leto v Slovenijo? Držimo pesti.

Uredil: Peter Susič

Deli:

Za nadaljnje branje...