Beri za ljudi

Bodo razgovor za službo v prihodnosti opravili roboti?

Stopnja brezposelnosti se znižuje, a delo si še vedno išče ogromno ljudi. Včasih se za zaželene službe nabere kar dosti potencialnih kandidatov, zaradi česar imajo firme kar dosti dela pri izbiri. Da bi slednja bila kar se da poenostavljena, pa naj bi v prihodnosti skrbeli roboti in umetna inteligenca. Ja, ljudje se bomo očitno tudi tu zanašali na AI, ki bo bojda nepristransko izbral najboljše kandidate, katerim bo omogočen pogovor s dejansko osebo.

KAKO BO TO IZGLEDALO

Primer iz švedskega podjetja, katero bo za intervjuje uporabljalo robota Tengai. Tole bo mali robot z obrazom, ki bo sedel na mizi in sogovornika gledal v oči ter opazoval njegovo obnašanje ter analiziral njegove odgovore. Sliši se čudno, ampak baje naj bi bili prostovoljci z njim prijetno presenečeni. Robot bo v tem primeru kul, saj se ne bo oziral na človekov izgled, ime, veroizpoved, barvo kože, itd. Tako naj bi izbral kandidata na podlagi odgovorov in na podlagi tega, kako dobro zna ta kandidat, po domače, lazit v rit.

ROBOT NE ŠVICA

Če je kandidatov veliko se baje tudi radi zgodi, da se predstavniki podjetja po nekaj urnih pogovorih utrudijo in ne jemljejo poznejših kandidatov z enako vnemo kot tistih, ki so na razgovor prišli prvi. Robot pa bi vedno pripravljen na pogovor. Tengai niti ni prva AI, ki bo skrbela za iskanje primernih kandidatov. Podobne rešitve imajo že v ZDA, kjer recimo svoj razgovor opraviš preko računalnika ali pa preko telefona.

Foto: Dailymail.co.uk

BO ROBOT NOV ŠEF?

Seveda pa se nekateri zavedajo, da je človeški stik zelo pomemben in da bodo roboti to pokvarili. Mogoče nekoga ne bodo izbrali, pa bi lahko bil za neko podjetje zelo dober doprinos. Pogovor z robotom vseeno drugače jemljemo in mogoče odgovori kandidatov ne bodo tako sproščeni kot sicer. Bodo res roboti v prihodnosti odločali o tem, ali si nekdo zasluži službo ali ne?

Avtor: Peter Susič

Deli: