Beri še mal za dušco za ljudi

Bird Box bo dobil svoje nadaljevanje

Tako je, Netflixova uspešnica Bird Box, ki bazira na istoimenski knjigi, bo dobila svoje nadaljevanje. Knjižno seveda. Prvi del bukve je izšel leta 2014, največ zanimanja pa je požel ravno zaradi Netflixove adaptacije. Če smo se gledalci spraševali kaj se je zgodilo z Malorie in kaj s Punco in Dečkom, si je presenetljivo ista vprašanja zastavljal tudi pisec sam. To je tudi povod za pisanje nove knjige.

Foto: Reuters

REKORDNI OGLED

V prvih sedmih dneh po objavi si je Bird Box ogledalo presenetljivih 45 milijonov gledalcev, kar je trenutno rekordna številka za pretočni servis Netflix. Popularnost filma se je razširila tudi na družabna omrežja, kjer se ni ustvarila samo skupnost oboževalcev, temveč tudi osebki, ki so s prevezanimi očmi izvajali 24-urni izziv, ki se za večino končal s buškami ali celo razbitimi avti.

8 LET KASNEJE

Josh Malerman, pisatelj prvega dela, si je po ogledu filma rekel, da želi izvedeti več. Zgodbo bo sicer zapeljal po svoje in če ljudi bolj zanima zgodba Punce in Dečka, potem to nadaljevanje baje ne bo za njih. Drugi del se bo namreč imenoval Malorie in zato bolj namenjen zgodbi glavne protagonistke. Štorija bo postavljena 8 let po koncu prvega dela, pisatelj pa obljublja bolj natančno analizo sicer skrivnostnega stvora, ki je sicer trn v peti za pridne, porednim pa predstavlja balzam za oči. Knjiga izide 1. oktobra.

Avtor: Peter Susič

Deli: