Beri še mal za dušco

81-letna sirota končno našla svojo 103-letno mamo

Iz Irske prihaja nadvse prijetna zgodba o tem, ko je hči po mnogih letih končno našla svojo mati. Cela reč je toliko bolj zanimiva zato, ker je ta hči svojo mater iskala kar 61 let! Ja, Eileen Macken jih trenutno šteje 81, pred kratkim pa je uspela izvedeti, da je njena 103-letna mama še vedno živa.

PREDOLGO ISKANJE

Eileen je že od malega bila sirota, katera ni poznala niti enega sorodnika. Ko je odrasla se je odločila, da bo začela intenzivno raziskovanje svojega družinskega drevesa. Mnogo let je minilo, rezultati pa so bili neuspešni. Pred letom dni je kontaktirala radijsko postajo RTÉ, kjer je v oddaji Liveline povedala svojo življenjsko zgodbo in misijo o iskanju lastne matere. “Ni mi bilo všeč, da se tu, živim na tem planetu, nimam pa niti enega sorodnika.” V oddaji je prosila za kakršnokoli pomoč pri iskanju njene mame.

NAPREDEK!

Po radijskem prispevku je Eileen kontaktirala oseba, ki se ubada s raziskovanjem družinskih dreves. Ta se je neutrudno ukvarjala s tem, da bi gospe pomagala najti njeno mati. In končno se je pokazala napredek. “Ne morem verjeti. Takoj ko sem izvedela da je še vedno živa, sem jo hotela spoznati.” Edina težava je, ker naj bi njena mama živela čez lužo. Eileen pa je pred kratkim imela operacijo, zaradi katere bo morala potovanja še malce odložiti.

ČIMPREJ, TEM BOLJE

A čas je dragocen, še posebej v tako zrelih letih. Zato časa za pretirano čakanje ni in Eileen nestrpno dela na tem, da bi svojo mamo spoznala tudi v živo. Do sedaj jo je uspela le priklicati prek telefona, a komunikacija ni bila najboljša saj je govor malce prekinjalo. Pa tudi obe imata rahli težavi s sluhom. Očitno je to dedno, kar pomeni, da je mogoče to res njena prava mama. No šalo na stran, Eileen je nad najdbo navdušena. Pravi, da ni niti malo jezna ko je morala celo življenje biti brez mame. V bistvu se trenutno počuti kot najsrečnejši človek na svetu.

Avtor: Peter Susič

Deli: